Matematik

Matematik ligninger

22. september 2013 af runajensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan virkelig ikke finde ud af disse opgaver, hjælp! :) 

Opgave 1:

For et bestemt tal gælder, at hvis man ganger tallet med 4 og trækker 3 fra, får man det samme resultat, som hvis man ganger tallet med 3 og lægger 4 til. Hvad er tallet? (Opstil en ligning og løs den)

Opgave 2:

På en restaurant koster en menu og en øl 180 kr. Menuen koster 3 gange så meget som øllen. Hvad koster øllen? (Opstil en ligning og løs den)

Opgave 3:

se vedhæftet billede 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2013 af PeterValberg

1) kald det ukendte tal x og opstil ligningen:

4x - 3 = 3x + 4

løs nu ligningen i x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2013 af mette48 (Slettet)

På en restaurant koster en menu og en øl 180 kr. Menuen koster 3 gange så meget som øllen. Hvad koster øllen? (Opstil en ligning og løs den)

en øl koster x kroner

menuen koster 3*x kroner

ialt x+3x=180

opg 3

generelt: gang med fællesnævneren for brøkerne i alle led og forkort derefter.

Løs den fremkomne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2013 af mette48 (Slettet)

(6x+2)/3 + 4/3 = 2x+1+ (x+1)/6                  

gang alle led med fællesnævneren, som her er  6

man ganger en brøk med et helt tal ved at gange med tallet i tælleren

(6x+2)/3 + 4/3 = 2x+1+ (x+1)/6  forkorter brøkerne

6*(6x+2)/3 +6* 4/3 = 6*2x+6*1+ 6*(x+1)/6  

2*(6x+2) +2* 4 = 6*2x+6*1+ (x+1)

nu er det en helt almindelig ligning uden brøker , den kan du nok selv løse


Skriv et svar til: Matematik ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.