Matematik

X'et i en forskrift?

22. september 2013 af CanselC (Slettet)

Hej alle.

Jeg har en forskrift der lyder sådan her: Y=0.724878 * X + 16.7473. Dette er en funktion fra en lineær regression, så jeg har en masse punkter. Mit spørgsmål er så, hvad kan jeg sætte i x'et i min forskrift? Og hvad kan jeg bruge det tal til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af peter lind

Det kommer an på hvilken data du har lavet regression på. Du har generelt lavet regression på et datasæt x, y. Indsættelse af en værdi for x giver så en vurdering af hvad y kan være


Svar #2
22. september 2013 af CanselC (Slettet)

Mit datasæt indeholder længden af nogle elevers håndled og underarme. Fx har et af punkterne tallene 17,25. Hvilket af de tal skal jeg så sætte ind i X?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2013 af hesch (Slettet)

Du bruger det, når du f.eks. skal tegne en graf i et koordinatsystem.

Sæt f.eks. x = 0, og du finder y = 0,725*0 + 16,747 = 16,747.

Sæt f.eks. x = 10, og du finder y = 0,725*10 + 16,747 = 23,997.

Du kan nu plotte ( x,y ) = ( 0 ; 16,747 )  og ( x;y ) = (10 ; 23,997 ) i dit koordinatsytem.

Tegn en linie gennem de to punkter, dette er grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2013 af peter lind

#2  Det kommer an på hvad du har angivet som uafhængig variabel ved regressionsanalysen


Skriv et svar til: X'et i en forskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.