Kemi

Hvor meget jern(II)chlorid tetrahydrat skal der afvejes?

22. september 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en som kan hjælpe mig 

Jern skal bestemmes i en prøve ve spektrofotometrisk måling.

a) Der skal fremstilles 500 ml stamopløsning med en koncentration på 1000 mg Fe/l. Hvor meget jern(II)chlorid tetrahydrat skal der afvejes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af mathon

   1000 mg Fe/L = 500 mg Fe/500 mL

M(FeCl2*4H2O) = M(FeCl2H8O4) = sum({1,2,8,4}*{55.847,35.453,1.008,15.999}) g/mol = 198,813 g/mol
hvoraf
                 (55.847/1,98813)•1% = 28,09% er Fe
          

  m(FeCl2*4H2O)afvej = (0,500 g) / 0,2809 = 1,78 g


Skriv et svar til: Hvor meget jern(II)chlorid tetrahydrat skal der afvejes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.