Kemi

Haster hjælp

22. september 2013 af Lillozz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

1. Consider the composition system show below at 298 K. Assuming ideal gas behavior, calculate the total pressure and the partial pressure of each component upon removal of the barriers separating the compartments. Assume that the volume of the barriers is negligible.

He: 2,00 L  1,50 bar

Ne: 3,00 L 2,50 bar

Xe: 1,00 L 1,00 bar

Jeg har regnet bar om til atm. Men er lidt usikker om jeg bare kan regner L om til gram? Så jeg kan finde stofmængden?

n(Ne)=3000g/(4,00260 g/mol)=499,6752 mol

Det bliver lidt for stort et tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2015 af Heptan

Der fås et totalvolumen på 6 L.

Heliums partialtryk bliver 6/2 gange mindre. p(He) = 0,50 bar

Neons partialtryk bliver 6/3 gange mindre: p(Ne) = 1,25 bar

Xenons partialtryk bliver 6/1 gange mindre: p(Xe) = 1/6 bar

Totaltrykket er altså 0,50 bar + 1,25 bar + 1/6 bar = 23/12 bar


Skriv et svar til: Haster hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.