Matematik

integralopgave

22. september 2013 af Mathematica (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

har den vedhæftede opgave som friopgave (1-tallerne referer til indikatorfunktioner). Jeg er i tvivl om (ii). Indtil videre kan jeg f.eks. konstruere følgen:
{fn} =2*1[0,1]+1/n*1[1,2]
der gælder {fn} går mod f=2*1[0,1] punktvist og at ∫f dμ=2 og ∫fn dμ = 2+1/n. Men hvordan skal jeg konstruere en lignende følge, som bevarer at ∫fn dμ = 2+1/n samtidig med at ∫f dμ<2. Jeg vil gerne have et hint, da jeg nok bare mangler en god idé :)
 

Vedhæftet fil: opg.png

Skriv et svar til: integralopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.