Matematik

hjælp mig

23. september 2013 af josfine232 (Slettet)

vis at 2 nulpunkt i polynomiet-

F(x)=x3-4x2-4x+16

josfine


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af mathon

      hvis
                      α er rod
      så
                     er    F(α) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2013 af hesch (Slettet)

Du skal lige diffentiere polynomiet en gang.

Find lokale minimum og maximum ved:  F'(x) = 0   ( vendetangenter ).

Skitser forløbet af F(x), så kan du se det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2013 af mathon

          Et nulpunkt for en funktion y = f(x),
          er den/de x-værdi(er) xo, der giver
          yo = f(xo) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2013 af hesch (Slettet)

#0: Jeg forstod spørgsmålet således, at det skal vises, at der ( netop ) er to nulpunkter i polynomiet, men der er altså tre:

x = -2,   x = 2,  x = 4


Svar #5
23. september 2013 af josfine232 (Slettet)

hvad er svaret ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2013 af mathon

Fat din matematikbog
og studer, hvordan en funktions nulpunkter er defineret.
Det her ender i det rene copy-paste.


Svar #7
23. september 2013 af josfine232 (Slettet)

altså

kan du ikke forklar det.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2013 af hesch (Slettet)

#5:  Du må formulere opgaven mere præcist, eller vedhæfte den.

F(x) = x3 - 4x2 - 4x + 16 = ( x + 2 )*( x - 2 )*( x - 4 )

Ved nulpunktsreglen finder du tre rødder, som angivet i #4.

Så du kan vise, at der er tre rødder i polynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2013 af mathon

En rod er et nulpunkt    

Du skulle undersøge om 2 er et nulpunkt.

Hvis 2 er et nulpunkt ⇔ F(2) = 0

Dette kan du undersøge ved at beregne
      F(2) = 23 - 4•22- 4•2 + 16


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2013 af 123434 (Slettet)

Altså hvis man sætter 2 ind i forskriften, skal den give 0


Skriv et svar til: hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.