Matematik

Haster

24. september 2013 af Gomar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen kan hjælpe mig??!

En hf-klasse skal på ekskursion, og eleverne deles ligeligt om udgifterne til bussen, i alt 5500 kr. Dagen før melder to af eleverne sig syge, og det betyder, at de andre elever skal betale 30 kr. mere hver. Hvor mange elever er der i klassen?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af mathon

              antal elever i klassen sættes til x

       betaling:  
                          5500     5500
                         -------  = ------- + 30        x>2
                          x - 2         x           

                                
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af PeterValberg

Det må dreje sig om to ligninger med to ubekendte.
Opstil to ligninger ud fra de givne oplysninger.

Kald antallet af elever for x og prisen de hver skal betale for y

du har således:

I)  x·y = 5500

II) (x-2)(y+30) = 5500

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.