Matematik

Trekant bestemmelse af længder

24. september 2013 af Nakrug (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen jeg har svært med følgende opgave og håber på at i kan hjælpe! :)

Opgaven lyder følgende

På figuren ses en skitse af en stålkonstruktion bestående af fire stålstænger. I trekant ABC er ∠A = 56° og AB =10 m. Stålstangen BC danner en vinkel på 80° med AB.

a) Bestem længden af BC.

Stålstangen BD er fastgjort i D, således at afstanden fra A til D er 3 m.

b) Bestem længden af BD.

Vedhæftet fil: Opgave 4.PNG

Brugbart svar (4)

Svar #1
24. september 2013 af PeterValberg

a)

Bestem vinkel C
Benyt en sinusrelation til bestemmelse af |BC|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. september 2013 af PeterValberg

b)

Brug en cosinusrelation

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
24. september 2013 af Nakrug (Slettet)

Jeg får svarene til at blive

A)  |BC| = sin(A)sin(C) |AB| = sin(42 ?) · 10 m ? 12,67 m.

B) √(109 − 60 cos(58 ?) m ? 8,79 m.


Skriv et svar til: Trekant bestemmelse af længder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.