Matematik

Ligninger

24. september 2013 af katjaARP (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har vedhæftet et billeder af nogle ligninger, nogen der kan forklare mig, hvordan jeg laver b, c og d ? 

Vedhæftet fil: DSC_0361.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Generelt: gang med brøkernes fællesnævner på hver side af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af 123434 (Slettet)

Kan hun ikke bare gang ind i parentesen ved a'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

(gange ind) .

Jo, men det er stadig enklere at gange med brøkernes fællesnævner. Nu gik spørgsmålet her på b, c og d.


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2013 af LeonhardEuler

#2

Jo.Det ville være nemmere at bruge denne regel:

Men opretteren af indlægget spurgte kun til b,c og d.


Svar #5
24. september 2013 af katjaARP (Slettet)

i f.eks. b, er fællesnævneren ikke 1320? er det ikke meget højt til at bruge at gange brøkerne med?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

I b) er fællesnævneren 4·11·15 = 660 . Det drejer sig om at skaffe sig af med brøkerne og det gøres ved at gange med fællesnævneren, uanset at tallene måske bliver lidt store.


Svar #7
24. september 2013 af katjaARP (Slettet)

ok, tak for svaret!


Svar #8
24. september 2013 af katjaARP (Slettet)

Skal jeg også gange 9 med 660?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Alle led i ligningen skal ganges med det samme tal, så, ja.


Svar #10
24. september 2013 af katjaARP (Slettet)

fællesnævneren i c) er så 210?

Jeg får resultatet at være 1,7, men når jeg kontrollerer det, går det ikke op.


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

70 skulle kunne gøre det.


Svar #12
24. september 2013 af katjaARP (Slettet)

3 går ikke op i 70 :)?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Næk, men det er simplere at skaffe sig af med 3 i nævneren ved at gange den ind i parentesen, hvor begge tællerne er delelige med 3. Allerenklest er det vist blot at gange (2/3) ind i parentesen og så isolere x.

(2/3)·((3/2)x +(6/7)) = 17/5 ,

x + 4/7 = 17/5

x = (17/5) - (4/7) = ...


Svar #14
24. september 2013 af katjaARP (Slettet)

nå, på den måde. Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Lad være med at blande decimaltal ind i regnestykker med brøker. Læs forklaringen i #13 igen.


Svar #16
24. september 2013 af katjaARP (Slettet)

men hvordan får du det til 4/7?


Brugbart svar (1)

Svar #17
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

(2/3)·(6/7) = 2·2/7 = 4/7 .


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.