Matematik

Hjælp til integralopgave

24. september 2013 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der nogen, der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave? Jeg har selv lavet de to første opgaver, jeg mangler bare de to sidste. Håber, at I vil hjælpe mig.

Vedhæftet fil: Integralopgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

c) Bestem polynomiets rødder. Beregn så integralet ∫ f(x) dx fra 1 til den største af rødderne.

d) Beregn arealet af den retvinklede trekant og træk arealet beregnet i c) fra.


Svar #2
24. september 2013 af 1234radioen (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Kan det godt passe, at c'eren giver 4,67, og at d'eren giver 11,33?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Resultatet i c) er korrekt. Du har ikke beregnet trekantens areal korrekt i d).


Svar #4
24. september 2013 af 1234radioen (Slettet)

Okay


Svar #5
24. september 2013 af 1234radioen (Slettet)

Jeg får tangentens ligning til y=-0,5x+4,5. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt.


Svar #7
24. september 2013 af 1234radioen (Slettet)

Men finder jeg ikke f(x0) i tangentens ligning ved at sige: f(1)=-1/2*1^2+9/2?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo. Det er den beregnede hældningskoefficient, der er forkert.


Svar #9
24. september 2013 af 1234radioen (Slettet)

Okay, nu får jeg d'eren til at give 5,33. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej. Vis i stedet din fremgangsmåde.


Svar #11
24. september 2013 af 1234radioen (Slettet)

ok. Jeg får tangentens ligning til y= -x+6. Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det er ikke korrekt. Prøv at vise dine mellemregninger.


Svar #13
24. september 2013 af 1234radioen (Slettet)

skal den beregnede hældningskoefficient være -1/2?

Jeg har skrevet:

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0) = -1*(x-1)+4 = y = -x+6


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej, hældningskoefficienten er som du angiver til sidst lig med -1 .

Men du har ikke beregnet -1·(-1) + 4 korrekt.


Svar #15
24. september 2013 af 1234radioen (Slettet)

nåå, så det skal være: y = -x+5?


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, det er korrekt.


Svar #17
24. september 2013 af 1234radioen (Slettet)

Super, jamen så kan jeg sige, at jeg får d'eren til 3,33 ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #18
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, det bliver jo 8 minus de 14/3 fra spm c). Trekanten er en retvinklet, ligebenet trekant med kateter 4.

Angiv dine resultater som eksakte brøker, ikke som tilnærmede decimaltal.


Brugbart svar (1)

Svar #19
24. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede skitse

Find B og udregn trekantens areal.

Træk så det tidligere fundne areal fra.

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Hjælp til integralopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.