Matematik

Reduktion af logoritmer

24. september 2013 af shafaifer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducere dette udtryk:

2 * log3(12) - 4 * log3(6), dette får jeg til:

log3(12/6) * (-2) = log3 (2) * (-2)

Er det rigtigt besvaret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er slet ikke rigtigt.

Benyt, at 12 = 4·3 , og at 6 = 2·3 , og at log3(3) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af peter lind

Betyder log3 logaritmen med grundtallet 3 ?

 Du starte med at bruge at a*log(b) = log(ab)  dette er uafhængigt af grundtallet


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af SuneChr

- 2·log3 3 = - 2
Omskriv # 0 til
2·log3(22·3) - 4·log3(2·3)
Benyt logaritmereglerne og reducér.


Svar #4
24. september 2013 af shafaifer (Slettet)

Mange tak for svarene. Som I nok har bemærket, har jeg anvendt reglen: logax - logay = loga(x/y), men dette gælder ikke her, da der er en faktor 2 henholdsvis en faktor 4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan benytte, at n·log(x) = log(xn) , eller gå den anden vej og nedbryde produkterne i faktorer.

Se eventuelt https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1383811#1383840


Svar #6
24. september 2013 af shafaifer (Slettet)

#2

Peter Linds svar er det, som jeg har arbejdet videre på:

Jeg har nu brugt førnævnte regel, men først nunævnte regel:

loga(x^y) = y loga x, jeg har fået:

log3(2^12) - log3(4^6) = log3(2^12/4^6).

Dette stemmer dog ikke ens med de tal, som henholdsvis Sune og Torben har fået.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det skal jo ikke være 212 og 46 , men 122 og 64 under logaritmerne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2013 af SuneChr

# 6
Peter Lind kom, i # 2, af vanvare til at ombytte a og b.
Skal naturligvis være
logλ (ba)  =  a·logλ b    for alle λ ∈ R+ \ { 1 }      og  alle b > 0


Svar #9
24. september 2013 af shafaifer (Slettet)

#8,#7

Det vil jeg bemærke, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2013 af peter lind

Undskyld fejlen i #2


Svar #11
24. september 2013 af shafaifer (Slettet)

Taget i betragtning af, at der nu står log3(12^2/6^4), har jeg forkortet det til log3(9/16), OK?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2013 af peter lind

122/64 = 42*32/(2434) = 24*32/(24*34)


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. september 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. 


Skriv et svar til: Reduktion af logoritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.