Matematik
tangent til parabel
31. oktober 2005 af
sofiemoller_7 (Slettet)
Jeg har parablen: f(x)= 6x^2 - 5x + 3
Jeg skal finde tangenten til denne parabel. Det eneste jeg ved er at tangenten skærer y-aksen på et punkt der hedder (-3).
Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal gribe det an?
Jeg skal finde tangenten til denne parabel. Det eneste jeg ved er at tangenten skærer y-aksen på et punkt der hedder (-3).
Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal gribe det an?
Svar #1
31. oktober 2005 af IBM (Slettet)
Der er to tangenter til dette punkt:
t1 = -17x -3
t2 = 7x -3
Skal du kun finde een?
t1 = -17x -3
t2 = 7x -3
Skal du kun finde een?
Svar #2
07. november 2005 af sofiemoller_7 (Slettet)
nej, skal bruge to! men kan du forklare hvordan du fandt frem til det?
Skriv et svar til: tangent til parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
