Matematik

Nulreglen

25. september 2013 af jordten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man dem her med nulreglen ??

(x-2)(x+5)=0

(x-4)(2x+3)=0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2013 af SuneChr

Hvornår, d.v.s. for hvilke x ,  er parenteserne 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2013 af PeterValberg

"Nulreglen" indebærer at:

a·b = 0   ⇔   a = 0   ∨   b = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
25. september 2013 af jordten (Slettet)

okay, tusind tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2013 af mathon

        (x-4) • (2x+3) = 0 

        2 • (x-4) • (x+(3/2)) = 0 …


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2013 af 123434 (Slettet)

Løses den bare som en almindelig ligning? Hvordan kommer man videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2013 af mathon

anvend svaret i #2
som i tekst udtrykker:
                                  Hvis mindst én af faktorerne i et produkt er lig med 0, er selve produktet lig med 0.


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.