Matematik

parameterfremstilling

25. september 2013 af kiko1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

En opgave lyder således: To vektorer er givet ved a=(2,3) og b(5,1). En linje p, går gennem punktet P(3,7) og står vinkelret på vektor a. Bestem en parameterfremstilling for linjen p.

Er blevet i tvivl om hvordan det skal gribes an - nogle ideer?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tværvektoren â kan så bruges som retningsvektor linien p .


Svar #2
25. september 2013 af kiko1234 (Slettet)

Tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2013 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2013 af mathon

                               OP = OP + t•â   t ∈ R


Svar #5
25. september 2013 af kiko1234 (Slettet)

Kan se jeg har lavet en lille fejl da vektor b faktisk skulle være (5,-1)..

Jeg synes bare jeg får nogle underlige tal frem, hvad får i parameterfremstillingen til??


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2013 af mathon

             Hvad om du fortalte dit såkaldte "mærkelige" resultat?


Svar #7
25. september 2013 af kiko1234 (Slettet)

Arg.. Glemte at det skulle være a "hat".. har fundet ud af det. Endnu engang tak.


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Vektor b er uden betydning for bestemmelsen af linien p .


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2013 af mathon

#4
 

                               OQ = OP + t•â   t ∈ R


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.