Matematik

halveringskonstant

25. september 2013 af inger91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en halveringskonstant som er lig med 15 og så skal jeg isolere a, men hvordan gør jeg lige det?

15 = log(0,5)/log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang med log(a) og divider med 15 . Benyt så at log(x) og 10x er hinandens omvendte funktioner.

Mere direkte fås

a = (1/2)1/15


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2013 af mathon

hvilket du jo også har fra
                                            N = No•(1/2)t/T1/2

                                            N = No•((1/2)1/T1/2)t = at


Skriv et svar til: halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.