Matematik

At indtegne

25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hej!

Opgaven lyder:

Indtegn i et koordinatsystem disse 3 linier:

y= 2x + 3

y= -x + 3

y= -3

Hvad i alverden skal jeg? Totalt lost.

På forhånd, tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2013 af kvælestoffet (Slettet)

Du skal tænke på, at det er en lineær funktion altså:

y=ax+b

Du ved at a er lig 2 (hældningen) og b er lig 3 (skæringen på y-akse)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2013 af PeterValberg

se denne video fra FriViden2.dk [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Completely lost...


Svar #4
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#2

Tak. Fik lavet 1'eren. Men ikke 2 og 3? Er på bar bund, når der står "-x"...


Svar #5
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

-x er det samme som -1x?


Svar #6
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

En eller anden, hjælp mig!


Svar #7
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

OK!

Jeg har fundet ud af 1 og 2. MEN HJÆLP MIG DOG MED 3! Hvad skal jeg? Der er intet x?


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hældningskoefficienten er lig med 0. Linien er vandret.


Svar #9
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#8

Øh.. Kan du forklare med silleben/tabel?


Svar #10
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Så:

1 = -3, 2 = -3, 3 = -3 osv.?

Der sker altså ikke noget? 


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

silleben??

For linien med ligningen y = -3 har alle punkter på linien y-koordinaten -3. Vælg to x-værdier. De tilhørende y-værdier er -3. Indtegn de to punkter og træk linien gennem de to punkter. Linien er parallel med x-aksen og går gennem punktet (0 , -3) .


Svar #12
25. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#11

Silleben er en slags tabel.

Well, mange tak! Har fundet ud af det :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2013 af SuneChr

# 9
Sildeben, fisken staves "sild" .

 

Vedhæftet fil:SP 2609130032.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. september 2013 af mathon

#11

     Jeg så en gang i en folkeskolematematikbog en tegning under funktioner,
     hvor man havde indlagt skyggetegning af en sild over en slags tillempede exel-celler.
     Tilsyneladende er det indforståede folkeskolematematiknavn på et sådant skema
     over x- og f(x)-værdier blevet til SILLEBEN.


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13, #14

Jeg takker mange gange for forklaringerne.

Hvis man finner værdier, hvor sillebenet ikke gæller, kan det hurtigt gå i fisk.


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. september 2013 af SuneChr

-  når vi flyder som en stime ind i rusen.

 

                                                       


Skriv et svar til: At indtegne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.