Matematik

Løs følgende ligningssystem

26. september 2013 af Birgitpigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har fået stillet en opgave, hvor jeg skal løse følgende ligningssystem: 

x+6y=-14 og -2x+2y=-14

Men jeg ved ikke hvordan det skal gøres! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af SuneChr

Isolér x i første ligning og indsæt i den anden ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

sæt først begge venstresider lig hinanden, de er jo de samme, og reducer så


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det gavner ikke særlig meget. Det giver jo blot en ny ligning med 2 ubekendte.

Derimod kan man dividere ligning II med 2, så man har systemet

 x + 6y = -14
-x + y  = -7

Lægger man nu ligningerne sammen, får man en simpel ligning i y alene.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2013 af PeterValberg

se eventuelt denne video: [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
26. september 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Kan det passe at den kommer til at hedde; y=8 og x=15? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. september 2013 af SuneChr

# 5
Man kan "gøre prøve":
Hvis     15 + 6·8  =  - 14    og    - 2·15 + 2·8  =  - 14
begge er sande
er ligningerne løst rigtigt.
Ellers ikke.

# 5
Du må kunne se, at summen af to positive tal kan ikke kan være negativ,
(se på den første ligning i # 0).
 


Skriv et svar til: Løs følgende ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.