Matematik

hjælp mig....

26. september 2013 af shaima88 (Slettet)

hej alle 

jeg er på flex undervisn. og har fået den opgave som jeg har brugt mange time på uden at kunne regne den ud 

konstruktionsopgaver.....  

i en retvinkel trekant kender vi de to kateter a og b- de er henholdvis 30cm og 4,6dm- find ved konstruktion hypotenusen C .... JEG HÅBE  I KAN HJÆLPE MED HVORDAN JEG KAN  REGNE DEN UD DA JEG HAR 3 ANDRE OPGAVE AF DE SLAGS... HILSEN SHA.


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal konstruere en retvinklet trekant med de to kateter a = 30cm og b = 46cm .


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2013 af Gliates (Slettet)

#0

Du kan beregne hypotenusen ved hjælp af 302 + 462 = C2


Svar #3
26. september 2013 af shaima88 (Slettet)

skal jeg tegne dem på papir det er det jeg ikke rigtig forstå....?


Svar #4
26. september 2013 af shaima88 (Slettet)

det skulle giv 5,5 dm. i facit


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Omregn 4,6 dm til cm

Tegn en ret vinkel (90 grader) på papir og afsæt de to længder ud ad hvert sit ben

Forbind de to endepunkter

Så har du konstrueret hypotenusen, som du derefter kan måle.

Der står intet om, at du skal beregne den :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

du har alle oplysninger til at løse opgaven. Det er ikke sikkert du ved det?!?! Kan du huske hvordan kateteter, hypotenusen og den rette vinkel er placeret i forhold til hinanden? Hvis ikke, så skal du lige tilbage i matematikbogen og genlæse det afsnit.

Du har også frihed til at løse opgaven som du vil. Din lærer vil dog sikkert bifalde, hvis du vælger den metode og de regneregler, som I er ved at lære.

Du kan (!) tegne som #1 foreslår.

Du kan (!) regne som #2 foreslår. Denne mulighed er oplagt hvis I lige har lært om Phytagoras.

Da du nævner "konstruktionsopgaver", vil jeg forsøge mig med at tegne, som #1

Hilsen Lars


Skriv et svar til: hjælp mig....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.