Kemi

Redoxreaktion!

26. september 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at se hvad jeg har gjort galt her, kan simpelthen ikke få den til at gå op.

Afstem følgende redoxreaktioner, der alle foregår i vandige opløsninger:

    

    MnO4-  + Cl-  --->   Mn2+ + Cl2               (sur opløsning)

OT

MnO-4  =+7

Cl- = -1

Mn2+ =2+

Cl2 = 0

dvs.

MnO-4 flader med 5

Clstiger med 1

MnO-+ 5Cl- + 8H+ -->  Mn2+ +5Cl+ 4 H2O

Ladningen på venstre side er -6

Ladnigen på højre side er +2

Dvs. en forskel på 8 (derfor indsættes 8 H+ på venstre side og 4 H2O på højre side.

Problemet er at jeg ikke kan få mine Cl til at gå op, så ved ikke om jeg har lavet noget helt galt?

         


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af lrd18 (Slettet)

Du skal starte med at afstemme grundelementerne.

Dvs. du skal fra starten af sige 

  MnO4-  + 2Cl-  --->   Mn2+ + Cl2

Så vil den højst sandsynligt gå op :-)


Svar #2
26. september 2013 af maikenC (Slettet)

Ahh okay, den havde jeg ikke lige tænkt på :) Nu når der er 4 O på venstre side, skal der så ikke også være det på højre?


Skriv et svar til: Redoxreaktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.