Matematik

Et kort spørgsmål.

26. september 2013 af Stats

f(x,y)=max(|x|,|y|)

Jeg er stødt på denne lille satan.. Og jeg har et par spørgsmål... Er dette for en funktion? Er der tale om maksimum? Jeg læser dette i sammenhæng med, at jeg skal tegne konturerne, for derefter at skitser grafen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er da en reel funktion af to variable. Punktet (x,y) afbildes på det største af tallene |x| og |y| .


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)


Svar #3
26. september 2013 af Stats

Ok i skal have tak for svarene. Men dette er alt for højt niveau til at jeg forstår dette, så jeg tror lige præcis den funktion, vil jeg springe over ;)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Der er ikke så meget at forstår udover hvad der skrives på #1. |x| og |y| betyder numeriske værdi dvs. hvis x = -2, så vil |x| = 2. Man fjerner bare - tegnet :)


Svar #5
26. september 2013 af Stats

#4 Ok, men det er operatoren max, der er synderen..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (2)

Svar #6
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

max(a,b) betyder det største af de to tal a og b.

Man har

max(a,b) = (a+b + |a-b|)/2,

f(x,y) = max(|x|,|y|) = (|x|+|y|+||x|-|y||)/2


Svar #7
26. september 2013 af Stats

Ok, så eksempelvis max(5,6) = (5 + 6 + |5 - 6|) / 2 = 12/2 = 6 ??

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?v=23wgLl831vs

2 mins youtube video hvor en inder forklare funktion med et enkelt eksempel.


Svar #9
26. september 2013 af Stats

Ahh, jeg har fanget den nu... Takk.. ! :D:D

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (2)

Svar #10
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er vel ikke et overraskende resultat? Det største af tallene 5 og 6 er tallet 6.


Skriv et svar til: Et kort spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.