Matematik

Max. stigning i fkt.

27. september 2013 af Annebanana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder lidt fast i dette spørgsmål. 

I hvilken retning fraaa punktet (2,3) opnås den maksimale stigning i fkt. f=4x^2y. Svar i form af en vektor af længde 1. 

Så regner jeg gradienten, og får denne til (48,16). (8xy , 4*x^2)=(8*2*3,4*2^2)=(48,16). Men så er jeg i tvilv, om hvordan jeg får svaret i form af en vektor af længde 1. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2013 af mette48 (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på hvordan funktionen set ud. Står der (2y) eller 2*y ?

( 48/√(482+162) , 16/√(482+162) )


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2013 af SuneChr

# 0

Enhedsvektoren i  s   retning er     som også er udregnet i # 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det må være funktionen

f(x,y) = 4x2·y .

[48;16] = 16·[3;1]


Svar #4
27. september 2013 af Annebanana (Slettet)

Kan du forklare mig det sidste skridt #3 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er tale om at gange en vektor med en skalar. Det er simplere at regne med vektoren [3;1] .

Længden af vektoren [48;16] er 16 gange længden af vektoren [3;1] , og det er lettere at omregne vektoren [3;1] til en enhedsvektor.


Skriv et svar til: Max. stigning i fkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.