Matematik

Udled formel

27. september 2013 af gym25 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan jeg udlede en formel ud fra de oplysninger jeg har?

Opgave vedhæftet 

Vedhæftet fil: studi.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der beskrives en lineær sammenhæng mellem højden x og armlængden f(x). Der er givet et punkt på linien samt liniens hældningskoefficient.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

y = ax+b

Du findes a ved at kigge i din matematik bog.

a = y2 - y1 / x2 - x1

b = din startsværdi for armlængden f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Retter sagt

b = y1 - a•x1


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal som sædvanlig parenteser omkring både tæller og nævner i udtrykket for a, når man bruger skrå parentes:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

(rettere sagt).

Her er der dog ikke givet to punkter direkte, men derimod oplysninger, der i stedet tillader beregning af a som

a = Δy / Δx .


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Korrekt med parenteserne ellers betyder det noget helt andet. Gid SP kunne implementere brøkstreg, ville gøre livet lidt lettere.

Mente selvfølgelig også rettere, tænkte det også men skrev det ikke..


Svar #6
28. september 2013 af gym25 (Slettet)

Hvilke værdier er så mine x1 og x2 og y1 og y2??
 

altså har de 4 tal: 172, 4, 64 og 1 men hvilke værdier er hvad?


Svar #7
28. september 2013 af gym25 (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Genlæs #4

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

x1 = 172         x2 = 176

y1 = 64               y2 = 65

a = 1/4

Når der er en linæer sammenhæng kan man også vælge sine værdier som:

x1 = 176         x2 = 196

y1 = 65           y2 = 70

a= 5/20 = 1/4


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

y = (1/4)x + b

Du finder selv din b som er beskrevet ved #3.


Svar #11
28. september 2013 af gym25 (Slettet)

Tak, har selv fundet ud af det :-)


Skriv et svar til: Udled formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.