Matematik

Ekspontiel og potensfunktioner

27. september 2013 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Godaften studieportalen

Jeg har et par enkelte spørgsmål:

Har ekspontielle funktioner eller potensfunktioner nulpunkter? 

Hvorfor har man altid interesse i nulpunkterne? Hvad er der ''spændende'' ved dem?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

En egentlig eksponentiel funktion har ingen nulpunkter. Hvis man kun definerer potensfunktioner for x > 0, har disse ingen nulpunkter, med mindre konstanterne udarter.

Det afhænger af problemstillingen, om nulpunkterne er af interesse.


Svar #2
27. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Tak #1

Kan du hjælpe mig med denne følgende opgave:

Omskriv dette til potens

√√√√√√√√√√x1024

Jeg har selv beregnet den, men jeg vil bare gerne høre om der findes en smart metode.


Svar #3
27. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Kan man ikke opskrive det som 1024√x1024 = x

Hvordan skal man vise at alle de kvaratrødder giver 1024-rod af x1024


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter potensregnereglerne. Man har

√(√x) = (x1/2)1/2 = x1/4 = x1/2^2 ,

√(√(√x)) = (x1/4)1/2 = x(1/4)·(1/2) = x1/8 = x1/2^3 ,

og dermed

√√√√√√√√√√x = x1/(2^10) = x1/1024 ,

√√√√√√√√√√x1024 = (x1024)1/1024 = x1 = x

Bemærk, at

n√(xn) = (xn)1/n = xn/n = x1 = x .


Svar #5
27. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2013 af SuneChr

Det er jo ligefrem et helt kunstværk


 

Facaden af det nye Matematisk Institut i X-købing.
                                            


Skriv et svar til: Ekspontiel og potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.