Matematik

Funktionsforskrift, f(t) for svingningen.

28. september 2013 af MrT93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder inde med en opgave om harmoniske svingninger.

Jeg er ikke særlig god til at forklare fra mig i matematik, men håber i forstår mit spørgsmål..

Jeg skal først opstille en funktionsforskrift f(t) for svingningen, for derefter at afbilde 3 perioder i et koordinatsystem.

Min funktionsforskrift ser således ud:

f(t) = a * sin (w * t + ø)

T = 12sec           a = 5,3             ø = 0

f = 0.083            w = 0.524

Mit spørgsmål går på, hvordan finder jeg lille t og derefter.. Hvordan finder jeg koordinaterne til at afbilde 3 perioder i et koordinatsystem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af peter lind

t er en variabel. Du kan indsætte en vilkårlig værdi for t i funktionen og dermed få den tilsvarende funktionsværdi. Du kan enten beregne nogle passende værdier for funktionen og lave en graf efter det eller du kan brug et værktøj, der kan tegne grafer. Er eksempel på sådan et værktøj er graph


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

T er det, der kaldes perioden. Så du kan fx tegne grafen i intervallet [0sek ; 36sek].


Skriv et svar til: Funktionsforskrift, f(t) for svingningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.