Matematik

Reduktion - x minus x i anden?

28. september 2013 af 24123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle! 

Jeg sidder lige nu med nogle reduktionsopgaver, hvor jeg har lavet nogle mellemregninger, og nu er jeg kommet til et sted, hvor der står 16x-12x2. Kan man gøre det, eller er det bare resultatet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af LeonhardEuler

#0

Du kan sætte x udenfor parantes.


Svar #2
28. september 2013 af 24123 (Slettet)

#1

Hvordan gør man det? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2013 af LeonhardEuler

#1

16x - 12x2  =  x·(16 - 12x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Det er vel en smagssag, hvad man synes, er pænest.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2013 af LeonhardEuler

#4

Korrekt. Jeg vil også foretrække den første. Men den foreslåede udtryk i #3 viser fx. læreren at man også behersker faktorisering.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2013 af abmenzel (Slettet)

16x -12x
= 16x -12x * -12x
= 16x + 144x
= 150x

Sådan ville jeg se det, ret mig hvis jeg tager fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2013 af LeonhardEuler

#6

Nej, det må du aldrig gøre. Det er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2013 af abmenzel (Slettet)

#7
 

#6

Nej, det må du aldrig gøre. Det er forkert.

Hvordan er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2013 af LeonhardEuler

16x -12x2 =

16x -12·x·x

Du kan ikke komme længere. Du skal multiplicerer (-12*x*x)  før du gør noget andet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2013 af abmenzel (Slettet)

#9
 

16x -12x2 =

16x -12·x·x

Du kan ikke komme længere. Du skal multiplicerer (-12*x*x)  før du gør noget andet.

Min fejl, tak for svaret jeg er først lige begyndt at forstå hvordan reduktion virker.


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2013 af 123434 (Slettet)

Man må ikke blande x^2 og x.


Skriv et svar til: Reduktion - x minus x i anden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.