Matematik

hjælp

28. september 2013 af Nemo0705 (Slettet)

Hej jeg sidder og har svært ved denne her opgave:

Hvor stor er stigningen i procent, hvis prisen hæves 

a. fra 10.kr til 14.kr 

b. fra 18 kr. til 24 kr.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Opgave a:

Find forskellen og divider med det ældste tal.

14 - 10 = 4

4 / 10 = 0,4 = 40 %

Prøv selv med opgave b.


Svar #2
28. september 2013 af Nemo0705 (Slettet)

meget simeplt tak 

24-18= 6

6/10= 0,6= 60 %


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

#2 Du skal ikke dividere med 10 i opgave b, men med 18.


Svar #4
28. september 2013 af Nemo0705 (Slettet)

har også brug for hjælp til denne her

Hvor stor er det procentvise fald, hvis prisen sænkes fra 

a. 100 kr. til 85 kr.? 

b. 120 kr. 95 kr.?

c. 1200 kr. til 1175 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Samme fremgangs måde.

Bare husk at dividere med det ældste tal, altså det tal som fx prisen var først inden den steg eller faldt.


Svar #6
28. september 2013 af Nemo0705 (Slettet)

kan du ikke lige vise et eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Det ældste tal i opgaven:

a. 100 kr. til 85 kr.? 

er 100, fordi prisen falder fra 100 til 85.

Forskellen er 100 - 85 = 15 kroner.

Du dividerer med det ældste tal.

15 / 100 = 0,15 = 15 %

Prisen er faldet med 15 procent i opgave a.


Svar #8
28. september 2013 af Nemo0705 (Slettet)

nu er jeg forvirret lidt fordi i den anden opgave skrev du det ældeste tal var 10 og 18 og de andre tal var 24 og 14, og nu har du skrevet 100 og det andet tal var 85?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Ja, jeg har brugt de tal som du selv har givet? De tal som hører til opgaverne.


Svar #10
28. september 2013 af Nemo0705 (Slettet)

Hvor stor er stigningen i procent, hvis prisen hæves 

a. fra 10.kr til 14.kr er det ældeste tal ikke 14 og ikke 10

b. fra 18 kr. til 24 kr er det ældeste ikke 24 og ikke 18


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Jeg hæver prisen på mælk som koster 10 kroner til 14. Hvad kostede mælken engang? 10 kroner. Det ældste tal er 10. 


Svar #12
28. september 2013 af Nemo0705 (Slettet)

ok tak for det fik også lavet b og c begge to blev det samme resultat


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Hvad er dine udregninger? Det kan nemlig ikke passe.


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Når du så har delt med det "ældste" tal, altså det varen oprindeligt kostede, så husk at gange med 100 for at lave det om til procent :)

Nævner det, blot fordi de andre ikke fortalte hvordan de kom frem til procentet, men bare direkte lavede det om :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. september 2013 af mathon

mindre omstændeligt:

a)
       pny = (1+r)•pgammel
       1+r = pny / pgammel = 14/10 = 1,40
       r = 0,40 = 40%

.

b)
       pny = (1+r)•pgammel
       1+r = pny / pgammel = 24/18 = 4/3
       r = 1/3 ≈ 33,3%

      

      


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. september 2013 af mathon

næste opgave

a)

       pny = (1+r)•pgammel
       1+r = pny / pgammel = 85/100 = 0,85
       r = -0,15 = -15%


Svar #17
28. september 2013 af Nemo0705 (Slettet)

fik det til 0,20%


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.