Matematik

Hjælp til vektor og analytisk geometri

28. september 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har centrum i C=( -3, -1) OG RADIUS 2. En linje l er bestemt ved  ved ligningen: 2x+2y+4=0
 

a) Hvad er afstanden mellem C og linjen l ?

b) Skærer cirklen og linjen  l hinanden?
Håber at nogen har gode ideer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

a) (x,y) =(-3, -1) = (|ax+by+c|)/(√a2+b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2013 af mathon

a)
      punktafstanden fra punktet P(xo,yo)
      til linjen   l:  2x+2y+4=0
      er

                                           | 2•xo+2•yo+4 |
                dist(l,P(xo,yo)) = --------------------
                                              √(22+22)

.

punktafstanden fra centrum C(-3,-1)
      til linjen   l:  2x+2y+4=0
      er

                                           | 2•(-3)+2•(-1)+4 |
                dist(l,C(-3,-1)) = ------------------------
                                                  √(22+22)


      


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2013 af mathon

b)

           hvis
                       dist(l,C(-3,-1)) > 2 har cirklen og l ingen fælles punkter - l er passant

                       dist(l,C(-3,-1)) = 2 har cirklen og l ét fælles punkt - l er tangent til cirklen

                       dist(l,C(-3,-1)) < 2 har cirklen og l to fælles punkter - l er sekant til cirklen


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

b)

C: (x-a)2 + (y-b)2 = r2   (Vi kender allerede vores centrum som er (-3, -1)

l: 2x+2y+4=0    (vi skal bruge (2 og 2 og indsætte ind dist)

dist(C, l) = (|ax+by+c|)/(√a2+b2)

Hvis afstanden er større end radius så er der ingen skæring, hvis den er lig med så er der røringspunkt og hvis afstanden er mindre end radius så er der to skæringspunker..


Skriv et svar til: Hjælp til vektor og analytisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.