Biologi

Biologi rapport - Hjælp med spørgsmål

28. september 2013 af cursedyou (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forstår ikke disse spørgsmål: Vi lavede 3 forsøg, mikroskopi af vandpest, lag af løg, og mundceller.
Så hvis der er nogle der kan hjæpe med at forklarer og evt. give et eksempel ved hjælp af det ovenstående. 

Resultater:

Alle iagttagelser og målinger (data) skal naturligvis med i rapporten. I det omfang det er muligt og rimeligt, skal resultaterne af hensyn til overskueligheden anføres i tabelform. Husk at angive de variable med enheder øverst i tabellerne. Hvis det er muligt, skal du lave en graf v.h.a. resultaterne fra tabellen. Alle grafer skal være forsynet med en forklarende tekst, der angiver, hvad kurven viser, og akserne skal være forsynet med aksenavne og enheder.

Beregning:

Når du skal lave beregninger, opskriver du først den formel, du skal anvende. Hvis du skal lave flere beregninger af samme type, er det tilstrækkeligt med ét eksempel.

Diskussion:

Under dette punkt skal du diskutere forsøgsresultaterne i forhold til formål og teori (husk også at forholde dig til de uventede resultater). Dette gøres ved, at du analyserer og tolker de opnåede resultater og vurderer deres pålidelighed. Her bør også indføres overvejelser om fejlkilder og usikkerheder. Nogle gange indeholder den trykte vejledning nogle diskussionsspørgsmål, der skal besvares. Sådanne spørgsmål skal tjene som inspiration og ikke som irritation. Det betyder for det første, at spørgsmålet ikke skal gentages i rapporten og dernæst besvares med et ja eller nej. For det andet er det ikke sikkert, at spørgsmålene diskuteres mest hensigtsmæssigt i den rækkefølge, de er anført i vejledningen.

Tillæg:

Under laboratoriearbejdet vil man ofte få ideer til forbedringer af forsøget eller til en udvidelse af forsøget. Som regel vil der ikke være tid til rådighed til at udføre disse supplerende forsøg, men de kan beskrives i et tillæg til rapporten, ligesom der på dette sted kan anføres kritik af forsøget. Såfremt du har anvendt litteratur ud over lærebøgerne, bør det ligeledes medtages – under overskriften: Litteratur.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af 123434

Hcad jeg får ud af teksten

Hvis I anvender en formel flere gange, så giv eksempler på den i rapporten.

Angiv kilder

Tage nyttig information med som grafer og tabeller. 


Skriv et svar til: Biologi rapport - Hjælp med spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.