Matematik

e^ln?

29. september 2013 af mortensvin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder med en ligning som hedder:

e^(ln(y)y-y)=e^sin(x)

Hvordan omskriver jeg venstresiden?

På forhånd tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af mathon

             eln(y)y-y = esin(x)               to identiske potenser med samme rod, har identiske eksponenter

            ln(y)y-y = sin(x)…


Svar #2
29. september 2013 af mortensvin (Slettet)

Det er jeg med på, pointen var at jeg ville isolere y og derfor have fjernet logaritmen,  ln(y)y-y = sin(x) var netop hvad jeg startede med ;)

Undskyld at spørgsmålet var lidt klodset


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så har man

(y/e)^(y-1) = exp(sin(x))

Skriv et svar til: e^ln?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.