Matematik

Reduktioner

29. september 2013 af Luisa01135 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej folkens derude, jeg vil gerne have hjælp til min matematik aflevering, det handler om reduktioner, de lyder sådan her:

Nr.1) = 8a-6b-3a+5b-2a+3b+a=

Nr.2) = 2a+4-10+7+8-6a-10=

Nr.3) = 8+(2+7a)-(6+2a)-4-2a=

Nr.4) = 7-(3x+7)-2x+(5-3x)+3=

Sådan lyder de 4, håber der nogen der kan finde ud af det, og vil skrive hvordan man gøre, eller hvordan i gøre:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Du skal ligge sammen.

Eks.

5a - 3a = 2a

a + b + 3b = a + 4b

Prøv selv.


Svar #2
29. september 2013 af Luisa01135 (Slettet)

Okay, tak skal du have for hjælpen:))


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Hvilke resultater får du?


Svar #4
29. september 2013 af Luisa01135 (Slettet)

  8a - 6b - 3a + 5b - 2a + 3b + a =

  (8a - 3a - 2a + a) - (6b - 5b - 3b) =

  (8 - 3 - 2 + 1)a - (6 - 5 - 3)b =

   4a + 2b

Er det rigtigt??:))


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Har du kun lavet en?


Svar #6
29. september 2013 af Luisa01135 (Slettet)

Nej har lavet alle sammen:-)


Skriv et svar til: Reduktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.