Kemi

Redoxreaktion

29. september 2013 af peter09 (Slettet)

Nogen som kan hjælpe med følgende redoxreaktion:

a. PbO2 + Mn2+        -->      Pb2+ + MnO4- (surt miljø)

Jeg får følgende:

Finder oxidationstallet for Pb i ?PbO?_2:
x-(-2*2)=0⇔
x+4=0⇔
x=-4
 derved er Pb blevet oxideret.  

Finder oxidationstallet for Mn i MnO_4^-:
x-(-2*4)=-1⇔
x+8=-1⇔
x=-9
Derved er Mn blevet reduceret.  . 

Redoxreaktionen bliver:

11PbO2 + 6Mn2+       (+12) -->(-4)      11Pb2+ + 6MnO4-

Derved skal der være 16 H+ i venstre side?


Svar #1
29. september 2013 af peter09 (Slettet)

Er jeg på rette spor?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2013 af mathon

                 5 PbO2   +   2 Mn2+  +   4 H+   --->   5 Pb2+   +   2 MnO4-   +   2 H2O


Svar #3
29. september 2013 af peter09 (Slettet)


Svar #4
29. september 2013 af peter09 (Slettet)

Hvordan får du det ?


Svar #5
29. september 2013 af peter09 (Slettet)

I forhold til oxidationstallene... hvad har jeg gjort forkert?


Svar #6
29. september 2013 af peter09 (Slettet)

Jeg forstår det ikke :(


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.