Kemi

Hjælp pH

29. september 2013 af helenahansen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået denne opgave stillet:

Vis at en 0,1M HCl-opl. har pH=1 og at en 0,0001M HCl-opl. har pH=4. Hvis evt. også at 0,1M NaOH-opl. har pH 13 og at en 0,001M NaOH-opl. har pH=11 

Er der nogen, der kan hjælpe mig? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af Zall

0,1 M opløsning = 1
Da 0,0001 M opløsningen er 4 gange mindre, derfor er den 5 gange svagere, derfor har den en ph derer tættere på neutral (7), Det samme med MaOH bare omvendt :D


Svar #2
29. september 2013 af helenahansen1 (Slettet)

Jeg er lidt forvirret. Hvordan kan 0,1M=1 når NaOH-opl. har en pH på 13


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af Zall

NaOH er en base, derfor har den en basisk ph.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2013 af Zall

og HCl er en syre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2013 af mathon

Ved 25ºC:

Stærk syre
                      pH = -log(cs)

                          pH = -log(0,1) = -log(10-1) = -(-1) = 1

                          pH = -log(0,0001) = -log(10-4) = -(-4) = 4

Stærk base
                      pOH = -log(cb)

                          pOH = -log(0,1) = -log(10-1) = -(-1) = 1
                          pH = 14 - pOH = 14 - 1 = 13

                          pOH = -log(0,001) = -log(10-3) = -(-3) = 3
                          pH = 14 - pOH = 14 - 3 = 11

                         



                          


Svar #6
30. september 2013 af helenahansen1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Hjælp pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.