Matematik

målestoksforhold

29. september 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hej alle.

Jeg har en figur A. Målestoksforholdet er 1:200. denne figur er et/(en) rektangel. Højden er 2 cm og bredden er 4 cm.. er der nogle der kan hjælpe mig med at finde ud af hvordan man finder areal og omkredsen..? mange tak! er ret dårlig til sådan noget med målestoksforhold..


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2013 af 123434 (Slettet)

1:200

1 cm svarer til 200cm=2 meter i virkeligeheden

Højde 2 cm=400cm=4 m

Bredde 4 cm=800cm=8 m

Areal=h*b

4m*8m=32m^2

Omkreds:4m+4m+8m+8m=24m


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2013 af mathon

kort
           tegning        virkelighed
             1 cm              2 m


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

målestoksforhold betyder bare at 1 cm på pairet svarer til 200 cm(2 m) i virkeligheden.


Svar #4
29. september 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

okay mange tak. hvad hvis der står: 1:20. hvor bredden er 5 og længden er 2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2013 af mathon

1 : 20

kort
           tegning        virkelighed
            1 cm              20 cm
            5 cm                1 m


Svar #6
29. september 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)

er det så rigtigt at areal er 40 m og omkredsen er 28? det er hvad jeg har fået det til..


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2013 af mathon

      2 cm ≡ 40 cm = 0,4 m

      4 cm ≡ 80 cm = 0,8 m

                                             areal = (0,4 m) • (0,8 m) = 0,32 m2

                                             omkreds = 2•((0,4 m) + (0,8 m)) = 2,4 m


Svar #8
29. september 2013 af MitNavnErMåskeSigne (Slettet)


forstår simpelthen ikke, hvordan du kan få dit resultat til 2,4 og 0,32. jeg siger bare de 2 cm (som højden i rektanglet er) gange med 20, som jeg får til 40 cm. bredden er 5 cm, den ganger jeg med 20 også får jeg 100 (1 m) så ganger jeg 40 cm med 100 cm og det får jeg til 4000 cm/40 m... det er så mit svar. altså 40 m og 28 m.

 


Skriv et svar til: målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.