Matematik

hjæpl

30. september 2013 af 12hus (Slettet)

Jern har massefylden 7,9 kg/dm3

Hvor meget vejer denne jernklods?

l= 1,5 dm h 4 b3

v=l*b*h

1,5*3*4 =18

og så er jeg gået i står


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn klodsens rumfang og gang med massefylden. Husk at angive enheden ved rumfanget.

Prøv at finde på en mere beskrivende overskrift for spørgsmålet.


Svar #2
30. september 2013 af 12hus (Slettet)

så 18^*7,9kg/dm^3

142,2 kg/dm3

er der rigitg


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Enheden er ikke korrekt. Resultatet er jo massen af klodsen. Du har kun oplyst enheden for klodsens længde, men ikke for dens højde og bredde.


Svar #4
30. september 2013 af 12hus (Slettet)

dvs resultatat er rigtigt ?

men hvad er enheden så


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kan ikke afgøres om talværdien er korrekt, før du oplyser hele opgaven, dvs enhederne for klodsens bredde og højde. Enheden for resultatet er jo enheden for masse. Man bestemmer klodsens masse.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2013 af 123434 (Slettet)

Hvis vi antager at l=1,5dm, h=4dm, b=3dm V=1,5dm*4dm*3dm=18dm^3

Du må råbe højt, hvis dette ikke er tilfældet.

Du vil finde massen

Du har rumfang=18dm^3 og massefylde=7,9kg/dm^3

massefylde=masse/rumfang

7,9kg/dm^3=x/18dm^3

Massen=142,2 kg


Skriv et svar til: hjæpl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.