Kemi

Opløselighedsprodukt

30. september 2013 af nice12 (Slettet)

Hej
Jeg behøver hjælp til denne opgave. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe den an. 

Opløsning af Ag2O i vand forløber ved følgende reaktion:

Ag2O (s) + H2O (l) D 2 Ag+ + 2 OH-

Ligevægtskonstanten (opløselighedsproduktet) for reaktionen er KSP = 3,8·10-16

1.1 Beregn ligevægtskonstanten for dannelse af sølvoxid (Ag2O), og forklar i hvilken retning reaktionen forløber 

Hvordan kan jeg beregne ligevægtskonstanten for dannelsen af sølvxid, når jeg har allerede fået det oplyst? nemlig 3,8·10-16


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af mathon

                  Ag2O (s)   +   H2O (l)   <--->   2 Ag+ (aq)   +   2 OH- (aq)

                     
 Da ligevægten er heterogen
 haves
                        Kv→h = [Ag+]2 • [OH-]2 = ([Ag+] • [OH-])2 = 3,8·10-16 M2

                        [Ag+] • [OH-] = (3,8·10-16 M2)1/2 = Ksp = 1,9·10-8 M

                        Kh→v =  (3,8·10-16 M2)-1 = 2,6·1015 M-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2015 af Susym (Slettet)

Hvorfor opløfter du i -1 til sidst? :)


Skriv et svar til: Opløselighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.