Matematik

Ligninger ' dumme ligninger !! ):

30. september 2013 af Nikolaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej (:
Jeg skal aflevere en matematikrapport som omdhanler ligninger.
Jeg har 3 spørgsmål, hvor jeg skal opstille dem i den ligning, og jeg er virlig LOST - håber en kan hjælpe mig ..

7) En mand løber et marthonløb på 42 km. Han bruger 35 minutter på de første 8 km. Hans samlede tid ender på 3 timer og 25 minutter. Hvor hurtigt har han i gennemsnit løbet efter de 8 km?

8) Et hus har egen brønd. Brønden gider ikke ret meget vand, der løber kun 30 liter i timen til brønden. I en periode bruger beboerne 900 liter i døgnet. Hvor lang tid går der inden de løber tør for vand, hvis husets vandbeholder fra starten af perioden indeholder 450 liter?

9) Et tal ganges med 3 og herefter lægges 23 til og gange 7 tallet trækkes fra. Resultatet gider 2 plus tallet selv. Hvilke tal er der tale om?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

7) Beregn rest-distancen (42km - 8km) og rest-tiden. Divider distancen med tiden.

9) Kald det ukendte tal x og benyt oplysningerne til at opstille en ligning.

Det hedder "giver", ikke "gider" (men det er måske dit foretrukne ord?).


Svar #2
30. september 2013 af Nikolaa (Slettet)

35 - 205 = 170 minutter. 42 - 8 = 34 = 34 : 170 = 0,2 · 60 = 12 km i timen.

Ser det rigtigt ud, magnge tak (:
Det må være en stavefejl fra min lære, da jeg bare har kopieret opgaven herover.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skal være 205 - 25 = 170 .

Det er vel din lærer, du referer til?


Skriv et svar til: Ligninger ' dumme ligninger !! ):

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.