Matematik

Hjælp til differentialregning!! PLEASE

30. september 2013 af iskander2990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. Nogle som gider forklare mig udførligt, hvordan man regner følgende ud? Gerne med forklaring af hvilke regneregler man bruger. 

Opgaven er følgende: 

Brug regnereglerne for differentiation til at bestemme f'(x) i hvert af følgende tilfælde:

f(x) = 3 * x4

f(x) = 2 + x3

f(x) = 5 * x2 + 8 * x - 6

f(x) = 4 * x- 2

f(x) = 2x2 * x3

f(x) = x/4


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte reglen

(a·xn)' = a·n·xn-1

på hvert led i funktionerne.

For eksempel

f(x) = 3·x4 ⇒ f '(x) = 3·4·x4-1 = 12·x3 .

Prøv nu selv.


Svar #2
01. oktober 2013 af iskander2990 (Slettet)

Forstår ikke rigtigt.. Hvad med dem hvor man plusser og dividerer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan benytte, at

(f(x) + g(x))' = f '(x) + g'(x) ,

og

(a·f(x))' = a·f '(x) (a er en konstant).


Skriv et svar til: Hjælp til differentialregning!! PLEASE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.