Kemi

Heterogen ligevægt

01. november 2005 af Norn (Slettet)
"10 ml 1,0*10^-5 M AgNO3 blandes med 10 ml 2,0*10^-5 M CaCl2.

Opskriv reaktionsskemaet for sammenblandingen."

2AgNO3 + CaCl2 (-->/

Ved molberegning kommer jeg frem til at der er 1*10^-7 mol AgCl.

AgCl opløsninghedprodukt er = 1,8*10^-8

Hvordan bestemmer jeg om der dannes bundfald ved sammenblandingen?

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Du kan altid tjekke produkterne (Hint: en del sølvforbindelser er ikke vandopløselige..) ;)

Svar #2
01. november 2005 af Norn (Slettet)

ups... edit: AgCl opløsninghedprodukt er = 1,8*10^-10 M^2

#1 Hehe... ja, det lurede jeg! Og det er også derfor at jeg skriver:
"AgCl opløsninghedprodukt er = 1,8*10^-10 M^2"

Men jeg kan stadig ikke huske, hvordan jeg viser at der dannes bundfald

Svar #3
01. november 2005 af Norn (Slettet)

ingen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Hmm...er opløseligheden i vand ikke nok bevis?

Svar #5
01. november 2005 af Norn (Slettet)

Ehmm?!?!

Jeg skal beregne og der dannes et bundfald når 10 ml 1,0*10^-5 M AgNO3 blandes med 10 ml 2,0*10^-5 M CaCl2

Hvis der bliver dannet et bundfald er det saltet AgCl der fælder ud. Det AgCl's
opløslighedprodukt er = 1,8*10^-10 M^2



Hvad mener du??

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2005 af KemiKasper (Slettet)

Find koncentrationerne af Cl- og Ag+ efter sammenblandingen. Er produktet af disse to koncentrationer større end opløselighedsproduktet udfældes AgCl.

Svar #7
02. november 2005 af Norn (Slettet)

Mange tak

Skriv et svar til: Heterogen ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.