Matematik

Bestem forskrift for andengradspolynomiet

01. oktober 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

For et andengradspolynomium f(x) gælder at f(0)=4, f(1)=5 og f(-1)=7..

Skal bestemme en forskrift for andengradspolynomiet uden hjælpemidler.. Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af SuneChr

Ja, så indsætter du de tre (x ; y) værdier i forskriften for 2.gr. ligningen:

ax2 + bx + c  =  0

og løser de tre ligninger med tre ubekendte  a, b og c .


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2013 af PeterValberg

Model for polynomiet:  f(x) = ax2 + bx + c

f(0) = 4 "afslører" at c = 4   (grafen for f's skæring med y-aksen)

altså ved du:   f(x) = ax2 + bx + 4

indsæt de to andre punkter f(1)=5 og f(-1)=7 og bruge de to ligninger til at bestemme
værdierne for a og b

a·12 + b·1 + 4 = 5

a·(-1)2 + b·(-1) + 4 = 7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
01. oktober 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Tusind tak for svaret! Det giver mening :)


Skriv et svar til: Bestem forskrift for andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.