Kemi

ligevægt

01. oktober 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle, som kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2013 af mathon

1

         Hvis trykket formindskes i rektionsrummet, vil ligevægten - i følge Le Chateliers Princip - forskydes
         i den retning, der modvirker det påtvungne indgreb, dvs til fordel for en trykforøgelse. Ligevægten
         forskydes derfor mod højre, hvorved antallet af molekyler pr. volumenenhed forøges, hvilket forårsager
         trykforøgelse.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2013 af mathon

2
      a.
          ved 25ºC: 
             pOH = 14 - pH = 14 - 10,6 = 3,4        

             [OH-] = 10-pOH = 10-3,4 = 3,98·10-4 M


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2013 af mathon

2
      b.
             n(CH3COOO-) = (1 L)•(0,01 mol/L) = 0,01 mol

         hvis "fortyndet saltsyre" tolkes som 1 M HCl
         haves
            n(H3O+) = n(HCl) = (0,002 L)•(1 mol/L) = 0,002 mol

         efter tilsætning af saltsyre
            n(CH3COOO-) = (0,01 mol) - (0,002 mol) = 0,008 mol

            [CH3COO-] = (0,008 mol)/(1 L) = 0,008 M

            Ændringen i ethanoationkoncentrationen bliver altså
            af størrelsesorden
                                              -0,002 M
 


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.