Kemi

isomeri

01. oktober 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej, er der nogen der ved, hvilke typer isomeri der findes indenfor gruppen af kulhydrater?

Er det bare struktur og stereoisomerer og alt indenfor dette? Eller hvad?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af AngelOneOne

Der findes to hovedtyper af isomerer, strukturisomerer og stereoisomerer.

Strukturisomerer er når flere forskellige stoffer har samme molekyleformel.

Stereoisomerer har samme molekylformel og samme bindingstruktur. Der hvor de adskiller sig fra hinanden er i den rumlige opbygning, og i modsætning til strukturisomerer kan det ofte være vanskeligt at se på to stereoisomerer at de er forskellige kemiske forbindelser. Til denne gruppe hører enantiomerer = når to isomerer hinandens spejlbilleder, diastereomerer = når de ikke er, konformationsisomerer = fremkommer ved rotation om kemiske bindinger og cis-trans isomerer = som er konformationsisomerer om bindinger der ikke kan roteres om.

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: isomeri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.