Matematik

Skæringspunkt med x- og y aksen

01. november 2005 af MichaelMH (Slettet)
Go'aften

Sidder med 2 andengradspolynomier:

f1=2x^2+3x-2
f2=-2x^2+6x-18

Og har fået til opgave at BEREGNE deres skæringspunkt med x- og y aksen. Ved f2 er det dog kun skæringspunkt med y-aksen, da den ikke rammer x-aksen.

Men nogen der har en ide om hvordan dét gøres? Så vil jeg blive glad :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Jeg kan i skrivende stund ikke huske, om konstanten er skæringspunktet i y, men jeg kan fortælle dig, hvordan de findes i x:

Ved ligningen f(x)=ax^2+bx+c

Skal diskriminanten d først beregnes:

d=b^2-4ac

Hvis:
1) d>0 er der 2 løsninger
2) d=0 er der 1 løsning
3) d
1) x=(-b+-sqrt(d))/2a
2) x=(-b)/2a

Håber du forstår mig - eller spørger du bare igen ;)

Svar #2
01. november 2005 af MichaelMH (Slettet)

Kan sagtens se hvad du mener, men har man så ikke bare fundet toppunktet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Nej, i min beskrivelse for oven finder du rødderne, dvs. skæringerne med x-aksen. Tjek selv på grafregneren ;)

Svar #4
01. november 2005 af MichaelMH (Slettet)

Aarrh, for dælen da... Nu giver det mening! Takker mange gange :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

No problemo ;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Konstanten er skæringspunkt med y-aksen. Når den skærer y-aksen, må førstekoordinatet jo være 0, og sætter vi x=0 i

ax^2+bx+c

ender vi jo med c.

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2005 af Patty (Slettet)

For at finde med skæring med y-aksen sætter du x til at være 0 og regner så en tilhørende y-værdi ud

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

#7 nåå ja.

Takker for rettelsen af min Fehler ;)

Svar #9
01. november 2005 af MichaelMH (Slettet)

Ohhh #6, ja det er jo faktisk logik ;) Jeg må være træt..

Skriv et svar til: Skæringspunkt med x- og y aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.