Matematik

Vektoreropgaver

01. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Er disse opgaver korrekte?

- Jeg har vedhæftet en fil med opgaverne.

På forhånd tak :-))

Vedhæftet fil: vektor.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2013 af mathon

   

               A = (1/2) · âb


Svar #2
01. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet)

Er den nu korrekt? Jeg er nemlig blevet i tvivl omkring den tekst, som jeg har skrevet - altså om det overhovedet passer længere?

Vedhæftet fil:vektor.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er den numeriske værdi af skalarproduktet af â og b, der giver arealet af det af vektorerne a og b udspændte parallelogram. Det er forkert, som du formulerer det.

Det er korrekt, at trekantens areal er det halve af det tilsvarende parallelograms areal.


Svar #4
01. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet)

Okay, men er mit resultat også korrekt? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2013 af mathon


                           A = |âb|


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. oktober 2013 af mathon

det var da en trekants areal, du ville beregne


                    A = (1/2) · |âb|


Svar #7
01. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet)

Jeg er virkelig forvirret lige nu - er beregninger korrekte nu, eller er blevet helt ude i hampen?


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man har

a = [-3 ; 7] og b = [1 ; -4] .

Beregn nu trekantens areal

A = (1/2)·|âb| = (1/2)·|det(a,b)| = (1/2)·|(-3)·(-4) - 7·1|


Svar #9
01. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet)

Så passer det også med et areal på 2,5 - mange tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Du bør i din tekst være opmærksom på, at det er den nummeriske værdi af determinanten - og ikke skalarproduktet - der er tilsvarende til arealet af det parallelogram der udspændes af de to pågældende vektorer.


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er der også gjort opmærksom på flere steder ovenfor, for eks. i #8

A = (1/2)·|âb| = (1/2)·|det(a,b)|


Svar #12
01. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet)

Jamen, teksten skal ses bort fra, da jeg fik, at vide tidligere, at den var forkert. Den er ikke helt rettet, endnu. Jeg bliver nemlig nødt til, at læse gevaldigt op på noget af det i morgen. Men tak for, at du er så opmærksom :-)


Skriv et svar til: Vektoreropgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.