Matematik

find forskrift for 2.gradspolymonium

02. oktober 2013 af SabrinaZ (Slettet) - Niveau: B-niveau

da jeg har punkterne (2,0) ; (1,-3) ; (3,5)

0=a2^2+b2+c --> 4a+2b+c=0

-3=a1^2+b1+c  -->  a+b+c=-3

5=a3^2+b3+c  -->  9a+3b+c=5

Derfra kan jeg ikke komme videre, for at finde a,b og c.

Hvordan kan jeg komme videre?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Hej, har du løst ligninger med to ubekendte? Hvis, så er det samme metode, du starter med at løse de to første så du får en ligning, derefter løser du den første og sidste. Dit mål er eliminere a, b eller c først. Skriv hvis det stadigvæk ikke giver menning så starter jeg den for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Træk ligning (2) fra ligning (1):

I:   3a + b = 3

Træk ligning (1) fra ligning (3):

II:   5a + b = 5

Træk ligning I fra ligning II, hvorved er fremkommer en ligning i a alene. Indsæt den fundne værdi for a i ligning I og bestem b, og indsæt så a og b i ligning (2) og bestem c .


Svar #3
02. oktober 2013 af SabrinaZ (Slettet)

(a+b+c)-(4+2B+C)=3-0
3a-b=3 --> min blev til positivt... + den anden ligning er også positivt... -5a-b=-5

den fundne a, indsættes i ligning I og bestem b?
altså 4(1)+2b+c=0
2b+c=-4
 

hvordan kan man finde b????


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal trække ligningerne ordentligt fra hinanden:

(1): 4a + 2b + c = 0

(2):  a + b + c = -3

(2) - (1):  -3a -b = -3  , eller  3a + b = 3

Følg forklaringen i #2.


Svar #5
03. oktober 2013 af SabrinaZ (Slettet)

jeg har fået a=1 , b=-6 og c=2

f(x)=x^2-6x+2 og jeg kan ikke få mine punkter til at passe (2,0) ; (1-3) ; (3,5)

??? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man finder (se #1)

2a = 2, dvs a = 1 , hvoraf

b = 3 - 3a = 3 - 3·1 = 3 - 3 = 0 ,

og så

c = -3 -a -b = -3 -1 +0 = -4 .


Skriv et svar til: find forskrift for 2.gradspolymonium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.