Matematik

regneforskrift

01. november 2005 af La Tigresse (Slettet)
Hej alle!
Idet f(x)=2x+3 og g(x)=x^2-4, skal en regneforskrift, herunder definitionsmængde, angives for funktionen

(fg)(x)

(f/g)(x)

(g/f)(x)

Bestem funktionsværdien for x=3 for hver af funktionerne.

--------------------------------
Det er mest det med def.mængde, der hyler mig ud af den. Og så kan jeg ikke finde ud af, at lave en forskrift til den første!

Vær sød at hjælpe, kloge mennesker!

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2005 af Duffy

f(x)=2x+3 og g(x)=x^2-4,


1)

(fg)(x) = (f·g)(x) = f(x)·g(x) =

(2x+3)(x^2-4) = 2x^3 + 3x^2 - 8x - 12

Dm(fg) = R


(fg)(3) = 45



Duffy

Skriv et svar til: regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.