Matematik

HJÆLP - skal aflevere en aflevering im

03. oktober 2013 af Malle99 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvis du keder dig, så HJÆLP please

Tekst:

Familien Jensen får aflæst deres elmåler. Den viser 74315 kWh. Ved aflæsningen for et år siden viste den 71625 kWh. 1 kWh koster 1,30 kr + moms (25%)

Opgaven:

1 hvor mange kWh har familien brugt på et år?

2. Hvad koster det for familien på et år?

Tekst.

Familien vil gerne være mere miljøbevidste og spare 20% på deres elforbrug.

3. Hvor mange kWh må de bruge næste år, hvis de skal overholde spareønsket?

4. Hvor mange penge vil så spare


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af trnnlsn (Slettet)

1. Forbrug i kWh = aflæsning - sidste års aflæsning

2. Pris = Forbrug i kWh x pris pr. kWh

3. Max forbrug næste år i kWh = Forbrug i kWh - 20% 

4. Sparede kroner = Pris fra spørgsmål 2 - pris for max forbrug fra spørgsmål 3


Svar #2
03. oktober 2013 af Malle99 (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: HJÆLP - skal aflevere en aflevering im

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.