Matematik

Indekstal

03. oktober 2013 af Necima (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hjælp til at beregne det gennemsnitlige årlige procentvise fald i produktionen af bur-æg i perioden 1996-2000.

Bur-æg i 1996       Bur-æg i 2000

100                      67

Mit bud er: F=S/B = 67/100 = 0,67

(F-1) 0,67-1 = -0,33 x 100 (%) = -33. Er det rigtigt eller forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2013 af SuneChr

67  =  100·(1 + r)4


Svar #2
03. oktober 2013 af Necima (Slettet)

r= n(sqrt) k/ko - 1

r= -5,56 ca 5,7 %?


Svar #3
03. oktober 2013 af Necima (Slettet)

*-5,7%


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2013 af SuneChr

- 9,53%  pr. år  =  9,53% fald pr. år.


Svar #5
03. oktober 2013 af Necima (Slettet)

Hvordan isolerer du eksponenten? Med mellemregning, tak  :)

67=100*(1+r)^4

0,67=1+r^4?


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. oktober 2013 af SuneChr

(1 + r)4  =  0,67
1 + r  =  0,67^(1/4)
r  =  0,67^(1/4) - 1
r  =  (0,67^(1/4) - 1)·100%


Svar #7
03. oktober 2013 af Necima (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, Sune.

God dag.


Skriv et svar til: Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.