Kemi

Mængdeberening

03. oktober 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau


0,236 g jern(II)sulfat-vand (1/7) opløses i demineraliseret vand. Opløsningen gøres sur, hvorefter den fortyndes til 100 mL. 

a) Beregn den aktuelle koncentration af Fe2+ i den fortyndede opløsning. 

Fe2+ i sur opløsning reagerer med Cr2O72- efter reaktionsskemaet: 

Fe2+(aq) + Cr2O72-(aq) --> Fe3+(aq) + Cr3+(aq) 

b) afstem reaktionsskemaet 

c) beregn volumenet af 0,0150 M K2Cr2O7 der skal anvendes for at oxidere alle Fe2+ i opløsningen til Fe3+

Hvordan løses opgace c)? Hvordan vil den nye reaktion være, når K2Cr2O7 anvendes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af mathon

M(FeSO4•7H2O) = M(FeSO11H14) = sum({1,1,11,14}*{55.847,32.065,15.999,1.008}) = 278.013 g/mol

[Fe2+] = c(FeSO4•7H2O) = n/V = (m/M) / V = ((0,236 g) / (278.013 g/mol)) / (0,100 L) = 0,008489 M


Svar #2
03. oktober 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Jeg har lavet opgave a og b

a) = 0.008488903290M

b) = den er afstemt

c) = her har jeg problemer.


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. oktober 2013 af mathon

              Cr2O72-   +   6 Fe2+   +   14 H+   --->   2 Cr3+   +   6 Fe3+   +   7 H2

 molforhold
                     K2Cr2O7 : Fe2+ = 1 : 6 = (1/6) : 1

                     n(K2Cr2O7) = V • (0,0150 mol/L) = (1/6) • (0,100 L) • ( 0,008489 mol/L)

                    V(K2Cr2O7) = ((1/6) • (0,100 L) • ( 0,008489 mol/L)) / (0,0150 mol/L) = 0,009432 L ≈ 9,4 mL


Svar #4
03. oktober 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Tusind tak - jeg har fået det til samme resultat


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2016 af isab0505 (Slettet)

Men, hvordan ved man forholdet mellem dem er 1:6? Hvor kommer det fra?


Skriv et svar til: Mængdeberening

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.