Matematik
differentialligning
01. november 2005 af
john vs. jon (Slettet)
dy/dx=3y^2
så briger jeg sep. af de variable og det bliver til:
S(1/3y^(2))dy=Sdx
men her går det så galt for mig, jeg aner ikke hvad der sker. men er blev helt væk..
lidt hurtigti hjælp ville være dejligt!
så briger jeg sep. af de variable og det bliver til:
S(1/3y^(2))dy=Sdx
men her går det så galt for mig, jeg aner ikke hvad der sker. men er blev helt væk..
lidt hurtigti hjælp ville være dejligt!
Svar #1
01. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Det er rigtigt, at du skal separere de variable:
dy/dx = 3y^2 =>
dy/(3y^2) = dx =>
S[1/(3y^2)]dy = S[1]dx =>
1/3*S[y^(-2)]dy = S[1]dx.
Prøv at se, om du ikke kan komme videre herfra.
dy/dx = 3y^2 =>
dy/(3y^2) = dx =>
S[1/(3y^2)]dy = S[1]dx =>
1/3*S[y^(-2)]dy = S[1]dx.
Prøv at se, om du ikke kan komme videre herfra.
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
