Matematik

Tilvækst

04. oktober 2013 af Julie3125 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet følgende opgave:

I en skov plantes en bestemt type fyrretræer med en højde på 1.7m . Til de er 15 år gamle, vokser træernes højde med 17.3 % om året.

a) Opstil en formel, der beskriver træernes højde som funktion af antal år efter udplantningen.

= 1.7*1.173^x

b) Hvor højt er et 7 år gammelt træ ifølge modellen.

= 1.7*1.173^7 = 5.19m

c) Med hvor mange procent vokser træernes højde i løbet af 3 år ifølge modellen?

Her har jeg to måder at regne på som jeg synes virker logiske men hvilken er rigtig?

1.173^3 = 1.6140 =61.40%

Eller

Jeg ved at starthøjden af træerne er lig med 1.7 m. Jeg udregner nu højden efter tre år. 

y = 1.7*m*1.173^3 and 1.7*m*1.173^3 = 2.74*m;

Ved at dividere 1.70 med 2.74 og gange det med 100 for jeg tilvæksten i procent:

Tilvækst = 1.70/(2.74)*100 and 1.70/(2.74)*100 = 62.04*%;


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Første metode er korrekt.

Fremgangsmåden i sidste metode er også korrekt, men du beregner ændringen forkert. Du skal beregne

(2,744m - 1,70m)/1,70m · 100%


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

start 1,7 slut 2,74m

tilvækst  ( 2,74/170-1)*100% ≈ 61%


Svar #3
04. oktober 2013 af Julie3125 (Slettet)

Super mange tak begge to! 


Skriv et svar til: Tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.